Mijn tijd bij Taai Taai

Biografie Taai Taai

In de zomer van 1996 werd het zangduo TAAI TAAI gelanceerd, tezamen met een CD vol met limburgstalige liedjes, getiteld “Alles Oonder Kontrol” Initiatiefnemer John Coenen, die zijn muzikale ervaringen opdeed bij o.a. The Walkers, The Press en Fietsefreem, schreef deels in samenwerking met Guus Smeets bijna alle liedjes van taai taai . De compagnon van John Coenen was John Dams, die heeft jarenlang ervaring opgedaan op de Limburgse podia  als lid van “De Nachraove”.   

Taai Taai’s eerste single was VIVA TIROL , van het album ALLES OONDER KONTROL. Dit was meteen een hit, mede dankzij de regionale en lokale radiozenders die het nummer volop draaiden. Zo doende volgden optredens bij TROS en VERONICA en bij regionale en lokale TV uitzendingen. 

In juni 1997 werd het nummer ROED ZIEN DE ROEZE uitgebracht en deze “sjoenkeleer” werd een van de grootste successen van Taai Taai. Terwijl “de Roeze” nog steeds bloeiden, kwam het duo uit met een ware opvolger van Viva Tirol, een nummer met echte hitpotentie: “DE ALPEN EXPRES’”. Ook dit lied haalde de nationale hitlijsten. Overal hoorde je “Tingeling” en maakte de polonaise-trein op volle snelheid een bocht naar links en naar rechts. 

Ondertussen werd er hard gewerkt aan een nieuw album, geproduceerd door John Coenen en Fred Mays,  getiteld: DE ANSICHTKAART”. De release verzorgd door Pebble Music vond plaats op 11 april 1998 en de titelsong kwam tevens op een single uit. Wederom was het raak: ook DE ANSICHTKAART, geschreven door John Coenen en Guus Smeets, kwam weer in de hitlijsten terecht. 

In November 1998 werd de volgende kraker door Taai Taai gelanceerd: CHILI MEXICANA (een tiroler in Mexico). Dit lied is geschreven door John Coenen. Hij gooide met zijn mix van Oberkrainer,  Mariachi (trompetten en violen) hoge ogen in de mega top 100. Van Radio Gooiland ontving het duo een oorkonde voor het beste carnavalslied van dat jaar. CHILI MEXICANA werd als beste door haar luisteraars uitgeroepen!

In September 1999 bracht Taai Taai de luisteraars in hawaiiaanse sferen met een Tamouree  : HULA HULA HEE. De heupen begonnen te wiegen en de armen gingen van links naar rechts. Dolle pret in de zalen waar iedereen een Hoelameisje kon zijn.  

In Mei 2000 bracht Taai Taai een nieuw album op de markt: ‘t VEURJAOR  met 14 nieuwe liedjes waaronder weer diverse oberkrainers, walsjes en polka’s. 

In November 2000 kwam release van de single GRETA OET KRETA, geschreven door Johnny Blenco, Fred Mays en John Coenen. Een oberkrainer over een griekse meid die van tirolermuziek houdt. Als tweede nummer een merengue, geschreven door John Coenen, met als titel  ALAAF! : carnaval in tropische verpakking! Als extraatje voor de heren DJ’s: tweemaal een toesj: Alaaf, Alaaf, Alaaf. !! 

In 2001 kwam  “Oonder den toren” uit een wals met een groot sjoenkel- en meezinggehalte, een echt “heimat-lied”.  

En in november 2002 kwam het laatste album “Bove op de berg” uit met veel nieuwe liedjes. Waarvan de titelsong wederom een hit werd.

TAAI TAAI was een gezellig zangduo dat garant stond voor ambiance en plezier, getuige hun vele optredens in en buiten Limburg.

De galerij van Taai Taai

Heeft u nog foto’s van Taai Taai die niet mogen ontbreken?
Stuur ze dan nu naar mij op!